Permanent Makeup

permanent makeup

Hvorfor permanent makeup?

Ifølge Daily Mail bruker britiske kvinner hver dag nok leppestift til å tegne en strek fra London til New York. I Norge ligger vi nok ikke langt etter. Veldig mange kvinner bruker i gjennomsnitt 15 minutter eller mer per dag på sminke. Dette tilsvarer en full ekstra arbeidsdag hver måned, eller vel over 2 arbeidsuker, eller omtrent halvparten av den lovfestede ferien din i løpet av et år.

Når du begynner å regne på det blir det lett å skjønne hvorfor permanent sminke er noe som stadig flere velger å benytte seg av. For mange føles det å forlate huset uten sminke litt rart. Så dersom det er tilfelle…hvorfor ikke gjøre det permanent og spare tid? Tenk om du hadde hatt to uker ekstra ferie hvert år!

Tatoveringer har blitt dagligdags

Tatoveringer er ingen ny ting. Vi har konkrete bevis på at egypterne tatoverte seg for minst 5000 år siden, og det antas at tatoveringer allerede i det gamle egypt ble brukt som en form for permanent kosmetikk. I dag er tatovering og permanent kosmetikk i sterk vekst. Det finnes rundt 2000 tatovører i Norge, og nær en fjerdedel av norske kvinner har minst en tatovering.

Permanent makeup

Kjært barn har mange navn. Permanent makeup, som er en form for kosmetisk tatovering, kalles også micropigmentering, derma-pigmentering eller permanent kosmetikk. Praksisen går ut på å bruke tatoveringsteknikker for å oppnå resultater som man ellers ville få fra sminke.

Permanent makeup brukes blant annet til å oppnå effekter som ligner på eyeliner, leppestift, skjønnhetsflekker og øyenbryn. De mest vanlige typene permanent makeup som folk spør etter i Oslo er Lip Blush og Permanent Eyeliner. 

Les mer: Microneedling – Plasmapen behandling

Hvor permanent er egentlig permanent makeup?

Navnet permanent makeup, eller permanent sminke, er litt misvisende. Dette er nemlig ikke en behandling som varer livet ut. I likhet med andre tatoveringer vil også permanent makeup falme med tiden, og siden permanent makeup er i ansiktet som er utsatt for mye bevegelse og sollys,  skjer denne prosessen hurtigere i ansiktet enn mange andre steder på kroppen.

Generelt regnes permanent makeup for å vare i mellom 3-5 år, selv om varigheten noen steder også kan være kortere enn dette. Hvor lenge den varer i ditt tilfelle kommer an på hvilken type permanent makeup det er snakk om, fargen på blekket, og huden din. Hvor mye bevegelse og sollys den er utsatt for er også viktige faktorer.

Lip Blush

For noen handler lip blush om å spare den tiden de bruker på å påføre og fikse på leppestift hver dag. For andre handler det om å rette på misfarging eller å få tilbake den livlige fargen i leppene.

Lip Blush er en av de vanligste behandlingene som utføres innen kategorien permanent makeup, og innebærer at man pigmenterer leppene med farge. Det finnes mange forskjellige farger og teknikker å velge mellom. Sterke farger blir ofte brukt som en erstatning for leppestift, mens lett aquarelle teknikk brukes i de tilfellene man ønsker å oppnå en mer diskre og frisk farge.

Vanlige Bruksområder for Lip Blush

Et vanlig bruksområde for Lip Blush er om en erstatning for leppestift. Kundene våre i Oslo ønsker seg som regel denne behandlingen for å kunne kutte ned på de daglige sminkerutinene, eller for å alltid kunne være trygg på at leppene ser fine ut. Det er heller ingen ulempe å slippe flekker av leppestift på glass, servietter og annet man skulle kommer i kontakt med. 

Sol eller munnsår kan kan skade leppene dine og føre til at du mister farge og kontur på leppene. Med lip blush kan man rette opp i slike visuelle skader på leppene. Det samme gjelder dersom du har mistet farge og kontur i leppene dine på grunn av vanlig aldring. Med lip blush kan du skru den visuelle aldringsprosessen på leppene dine tilbake betydelig.

Fillers kan gå hardt ut over leppene over tid, og kan føre til redusert farge og kontur på leppene. Lip Blush er en enkel og grei måte å rette opp i dette.  Det går også an å bruke lip blush til å gi inntrykk av fyldigere lepper uten at man trenger å bruke filler.

For mange er lip blush en behandling de gjør for å ordne på ujevne eller uklare lepper. Med lip blush kan du utjevne konturen på leppene dine, og gi dem bedre definisjon.

Forberedelse før lip blush behandling

Terapauten vil alltid starte med en grundig undersøkelse av leppene dine og huden rundt, og fargen på leppene dine. Du vil også bli spurt om eventuelle sykdommer og medisinbruk som kan påvirke behandlingen eller resultatet, eller resultere i komplikasjoner. Vi har gått inn på dette i mer detaljer nedenfor. 

Munnsår eller tørre lepper. I noen tilfeller kan terapauten vår fraråde behandling, eller foreslå konsultasjon med lege først. For de som ofte sliter med munnsår anbefaler vi ofte en forebyggende reseptbelagt kur mot dette som starter på behandlingsdagen som en viktig del av forberedelsen ettersom munnsår kan ha innvirkning på hvor godt resultatet blir.

Kvelden i forveien bør du skrubbe leppene godt for å fjerne død hud. På behandlingsdagen må du møte opp uten sminke, men du kan godt ta med deg en leppestift av den fargen du ønsker deg. Slik at vi har noe å gå etter når vi velger farge for lip blush behandlingen.    

Sørg også for å spise godt før behandlingen. Blodsukkeret hjelper kroppen din med å håndtere behandlingen bedre. I tillegg bør du la munnen få være mest mulig i fred rett etter behandlingen, så da er det greit å ha unnagjort spisingen på en stund.  Det anbefales også å unngå både kaffe og alkohol 24 timer før behandlingen.

I den grad det er mulig bør man også blodfortynnende medisiner, ibux og paracet før behandlingen for å unngå unødvendige blødninger.

Slik gjøres lip blush behandling

Etter at du og terapauten din har kommet frem til hvilken form og farge du ønsker deg begynner terapauten med å rense og desinfisere huden og leppene dine. Det neste steget i prosessen er påføring av bedøvelseskremen. Leppene er et sensitivt område som også er fullt av muskler, så det er viktig at du ikke føler for mye smerte, slik at leppene kan holde seg i ro mens terapauten arbeider.

Etter rundt 20 minutter fjerner terapauten bedøvelseskremen og tegnere en form på leppene dine. Dersom du er fornøyd med formen setter terapauten først i gang med å tatovere omrisset. Deretter fortsetter terapeuten med å fylle inn resten av leppene med den fargen du ønsket deg. Dette er en møysommelig prosess som vanligvis tar mer enn et par timer.

Etter lip blush behandlingen

Du kan forvente deg røde og hovne lepper etter behandlingen. Dette er helt normalt, og ingenting å bekymre seg over. Hovenheten vil vanligvis forsvinne gradvis over de neste par dagene. Fargen vil etter hvert også bli mye lysere, så det er ingen grunn til å bekymre seg dersom fargen ser feil ut umiddelbart rett etter behandlingen.

Hygiene er veldig viktig etter lip blush behandlingen. Start med å vaske leppene med rent vann en halv time etter behandlingen. Fortsett deretter med å vaske leppene tre ganger daglig over de neste tre dagene. Følg opp vasken med å smøre på Vaselin.

Etter de første tre dagene kan du forvente at en skorpe danner seg på leppene. Dette er en vanlig del av helingsprosessen, og det er viktig å la denne prosessen gå sin gang. Unngå å dra i skorpene, da dette kan ødelegge resultatet. Det er vanlig å kunne se det endelige resultatet innen en uke.

Permanent eyeliner

Med eyeliner kan man effektivt fremheve øynene på en diskret måte, men det krever både tid og fokus. Permanent eyeliner er derfor blant våre mest populære permanent makeup behandlinger i Oslo.

Permanent eyeliner er en ypperlig behandling for de som bruker eyeliner hver dag. Enten du kun bruker en diskret og tynn linje eller du foretrekker en noe tykkere med wing, kan du våkne med et vakkert blikk hver eneste dag, og spare deg tid hver morgen.

Det er ikke bare de som har dårlig tid på morgenen som kan dra fordel av permanent eyeliner. For de som har sviktende syn kan det også være en utfordring å tegne på skikkelig eyeliner. Da kan permanent eyeliner være en god løsning. Generelt sett gir permanent eyeliner et åpent og våkent blikk alltid, uansett vær.

Typer av permanent eyeliner

Hovedsaklig skilles det mellom tynn eyeliner og design eyeliner. Tynn eyeliner gir et mer intenst blikk, uten at man ser sminket ut. Med tynn eyeliner legges diskret på vippekanten, og dras ned mellom røttene på vippene. Effekten er at vippene virker fyldigere.

De som ønsker å se sminket ut velger som regel design eyeliner. Her påfører vi farge både i øvre og nedre øyekant, så nært øyevippene som mulig. Vi har en mengde stiler, fargepigmenter og tykkelser å velge imellom. 

Forberedelser før permanent eyeliner behandling

Terapeuten vil undersøke formen på vippene, vippekanten og huden rundt øynene dine grundig før behandlingen igangsettes. Du må fortelle terapauten om behandlinger eller operasjoner du tar eller har tatt rundt øynene dine før du setter i gang med behandlingen, samt informere om medisiner du tar. Unngå blodfortynnende medisiner, ibux og paracet før behandlingen om mulig.

Dersom du har sensitive øyne må du informere oss om dette. Sensitive øyne trenger ikke nødvendigvis være en hindring, men det er noe vi bør være oppmerksomme på. For de med sensitive øyne anbefaler vi for eksempel ofte å ta milde allergitabletter et par dager før behandlingen, og fortsette med dette til et par dager etter behandlingen.  

Det er anbefalt å unngå vippeserum et par uker før behandlingen, og dersom man har vippeextensions må man få disse fjernet senest 24 timer før behandlingen. Man må også fjerne linser 24 timer før behandlingen, og ikke bruke disse de neste 24 timene etter at behandlingen er utført. Øyesminke eller øyekrem skal heller ikke brukes de siste 24 timene får behandlingen.

Ellers er det viktig å spise godt rett før man tar behandlingen, slik at du har bra blodsukker og er godt fysisk forberedt på behandlingen. Dette er generlet anbefalt for alle typer tatovering. Det anbefales også at du unngår både alkohol og koffein det siste døgnet før behandlingen.

Permanent eyeliner behandling

Etter en grundig konsultasjon der du og terapeuten blir enige om hvilken type eyeliner du ønsker deg, setter terapeuten i gang med å varsomt rense og desinfisere øynene dine og huden rundt dem.

Etter at området er desinfisert smører terapeuten på en skånsom bedøvende krem, som kan fjernes etter at den har fått rundt 20 minutter på seg til å virke. Deretter måler terapeuten opp, og tegner en symmetrisk eyeliner i henhold til den stilen dere ble enige om. Når form og størrelse er slik du ønsker det sier du fra til terapeuten, og behandlingen kan begynne.   

Det første terapeuten din vil gjøre er å tatovere omrisset for eyelineren. Deretter vil hun fortsette med å fylle inn resten med den fargen dere ble enige om. Hele prosessen tar vanligvis et par timer. 

Etter permanent eyeliner behandling

Det er helt vanlig at øyelokkene dine ser røde og hovne ut etter permanent eyeliner behandling. Denne hovenheten vil vanligvis forsvinne innen en til to dager. Etter omtrent tre dager vil en skorpe forme seg på tatoveringen, og det vil begynne å klø. Det er viktig å ikke bli fristet til å ta på eller fjerne sårskorpene, da dette kan ødelegge resultatet.

Rundt en uke etter behandlingen vil man begynne å se resultater, men disse vil se litt svake ut. Det er først rundt uke 4-5 etter behandlingen at man vil se det endelige resultatet.

I de første dagene etter behandlingen er det særdeles viktig å holde tatoveringen ren. Man begynner med å vaske øynene med rent vann en halvtime etter behandlingen. Deretter bør man fortsette med å vaske øynene to ganger til dagen, og smøre med vaselin, over de neste tre dagene.

Permanent makeup for de som har spesielle lidelser

Permanent makeup er en form for tatovering, og innebærer derfor at hudbarrieren brytes med ørsmå nåler for å farge hudlaget fra innsiden. Tatovering har blitt sett på som trygg praksis gjennom tusenvis av år, men samtidig krever profesjonell praksis at man kartlegger eventuelle risikoer på forhånd slik at man kan ta de nødvendige forholdsreglene.

Du vil derfor bli spurt om du har kreft, og tar strålebehandling eller cellegift. Pasienter med slike lidelser har svekket immunforsvar, og vil ha mindre kapasitet til å håndtere tilleggsbelastningen med å håndtere infeksjoner i hudlaget som du lett kan utsettes for når du får permanent makeup.

Andre som kan ha lignende belastninger på immunforsvaret er folk som nylig har blitt operert eller har åpne sår. I disse tilfellene spesielt, og generelt hvis man er utsatt for sykdom vil man som regel bli anbefalt å vente til man er frisk før man kan sette i gang med behandlingen. Du vil også bli spurt om medisiner du går på.

HIV/AIDS og Hepatitt er noen av mange smittefarlige sykdommer. Dersom noen av våre kunder har noen av disse sykdommene må de informere oss. Disse sykdommene kan innebære alvorlig smittefare både for våre terapeuter og andre kunder. Man kan aldri være forsiktig nok når det gjelder smittevern, så selv om vi selvfølgelig følger alle de nødvendige forebyggende smittevernreglene vil vi vite om dette slik at vi kan ta ekstra hensyn.

Diabetes er i dag en relativt utbredt lidelse. I seg selv er diabetes ikke nødvendigvis en hindring for permanent makeup, men du må fortelle oss om det på forhånd dersom du har diabetes. Diabetes kan gjøre helingsprosessen din mer komplisert, og du bør derfor også sjekke med legen din om permanent makeup innebærer risiko for deg.

Keloide arr er en type arr som dannes når kroppen din reagerer ekstremt på skader i hudlaget ditt. Dersom du har denne typen arr kan det være en indikasjon på at hunden din har en tendens til ekstreme reaksjoner. Denne typen reaksjoner kan også forekomme som resultat av tatoveringer. I slike tilfeller må vi derfor gå ekstra forsiktig frem, og sammen gjøre en vurdering om permanent makeup er verdt risikoen for deg.

For de som har Eksem eller Psoriasis er ikke permanent makeup umulig, men samtidig innebærer disse lidelsene mye større risiko for reaksjoner enn for de med normal hud. Dersom du har Psoriasis, Eksem eller andre lignende hudlidelser må du si fra til oss slik at vi sammen kan vurdere hvor risikabelt det er for deg å ta permanent makeup. Du bør også alltid diskutere dette med legen din.  

Permanent makeup innebærer at det ytterste hudlaget ditt punkteres, og kan involvere at du blør litt. For de som er blødere, eller de som går på blodfortynnende er blødninger alltid en større bekymring. Blødninger kan også ha innvirkning på resultatet av behandlingen din.

Det trenger likevel ikke bety at du ikke kan få deg permanent makeup. Her er det viktig at du diskuterer med legen din, og finne ut om INR-verdien din, som forteller hvor fort blodet ditt levrer seg, er OK. Uansett må du gjøre oss oppmerksomme på om du er bløder eller går på blodfortynnende medisiner for at vi sammen kan vurdere om et godt resultat kan oppnås, og eventuelle risikoer du må være oppmerksom på.   

Man kan aldri være forsiktig nok når man er gravid eller ammer. Det er så langt ikke påvist at tatovering er skadelig for fosteret eller barnet, men det motsatte er heller ikke bevist, så vi anbefaler alltid at du venter med permanent makeup til du er ferdig med graviditet og amming.

Viktig om permanent makeup

Permanent makeup kan gjøre livet ditt lettere, og kutte ned tiden du bruker på sminke hver dag. Det kan også kutte ned på hvor mye produkter du bruker. I tillegg er du sikret sminke som du kan stole på at alltid ser bra ut, enten du er på fjelltur, ute på stranda og bader, blir overrasket av en regnbyge, eller akkurat har våknet om morgenen.

Samtidig er det viktig å tenke gjennom valgene sine når det gjelder permanent sminke ettersom det jo er permanent. Vi vil ofte anbefale at du velger en diskret og naturlig permanent makeup dersom du er i tvil. Dermed er det liten fare for at du angrer på valget. Det går jo alltid an å legge til mer ekstreme detaljer med vanlig sminke senere.  

Permanent makeup er velprøvd, og har lav risiko når det gjøres rett, og utføres av profesjonelle og erfarne terapeuter. Hos oss er du i trygge hender hos noen av de mest erfarne og kompetente terapeutene i bransjen.

Ofte stilte spørsmål om permanent makeup

Hvorfor bruker folk permanent makeup?

Noen bruker permanent makeup for å spare tid når de sminker seg hver morgen. For andre handler det om at man alltid ser bra ut. For andre igjen handler det om å reparere på ujevnheter i pigmentering og misfarging som man synes er skjemmende.

Hvor lang tid tar permanent makeup?

Permanent makeup er en detaljert prosess som må utføres med varsomhet og stor nøyaktighet, så du må sette av en del tid for denne behandlingen. Det er ikke uvanlig at permanent makeup tar opptil 2,5 timer.  

Hvor lang tid varer permanent makeup?

Permanent makeup regnes for å vare i mellom 3-5 år, mens noen former for permanent makeup også kan vare kortere enn dette. Hudtypen din, og hvor mye sollys og slitasje ansiktet ditt utsettes for er med på å bestemme hvor lenge behandlingen varer for deg. 

Er permanent makeup farlig?

Permanent makeup er ikke farlig dersom behandlingen utføres av en kvalifisert og profesjonell terapeut i hygieniske omgivelser, og med det rette utstyret. Dersom du har helseproblemer kan dette øke risikoen for komplikasjoner ved permanent makeup. Det er derfor viktig at du snakker med teraputen din om eventuelle helseproblemer eller medisiner du tar for å forsikre at du får et godt resultat fra behandlingen din. 

Gjør permanent makeup vondt?

Vi bruker en bedøvelseskrem for å lokalbedøve det området der det tatoveres, slik at du føler så lite smerte som mulig under selve tatoveringen. Etter at behandlingen er ferdig må du regne med å føle deg sår og ukomfortabel i opptil en uke.

Hva er lipblush?

Lip Blush innebærer at man pigmenterer leppene med farge. Det finnes mange forskjellige farger og teknikker å velge mellom. Sterke farger blir ofte brukt som en erstatning for leppestift, mens lett aquarelle teknikk brukes i de tilfellene man ønsker å oppnå en mer diskre og frisk farge, eller rette på ujevnheter i den naturlige pigmenteringen.

Hva er permanent eyeliner?

Permanent eyeliner er pigmentering som ved hjelp av tatoveringsteknikk legges på vippekanten, og dras ned mellom røttene på vippene. Effekten er et mer intenst blikk, og en illusjon av fyldigere vipper.

Hvor lang tid tar det før jeg ser det endelige resultatet av permanent eyeliner?

Rundt en uke etter behandlingen vil man begynne å se resultater, men disse vil se litt svake ut. Det er først rundt uke 4-5 etter behandlingen at man vil se det endelige resultatet

Hvor lang tid tar det før jeg ser det endelige resultatet av lip blush?

Det er vanlig å kunne se det endelige resultatet innen en uke

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter