Botox i Lepper

Kan man bruke Botox i leppene?

Botox er best kjent som løsningen på sinte rynker i ansiktet og kråketær i øyekroken. Når det gjelder lepper er det som regel fillers det snakkes om for å for eksempel gi leppene mer fylde. Mange er ikke klar over at Botox også faktisk kan benyttes til å forbedre leppene og smilet ditt.

Det verserer en del skrekkhistorier når det gjelder Botox i leppene, og mange tror at dersom man bruker Botox i leppene begynner man umiddelbart å sikle. Realiteten er at når Botox blir brukt på rett måte av en erfaren fagperson blir som regel resultatet veldig bra. Noen av de best kjente Botox behandlingene for lepper er “Lip flip” og behandling av tannkjøttsmil.

Botox i lepper – Lip flip behandling

botox lip fillerLip flip, eller Lip pop er en metode som gjør at leppene dine virker mer fyldige ut uten at du trenger å bruke filler. Det er nemlig en muskel som holder munnen din igjen. Denne sirkulære muskelen i leppene dine og strekker seg rundt hele munnen.Når deler av denne muskelen i overleppen slapper av vil effekten være at overleppen krøller seg litt oppover og gir inntrykk av fyldigere lepper.
Leppene er et sensitivt område, så der gjelder det å ha å gjøre med en erfaren lege som vet akkurat hva han eller hun gjør. Leppene trenger vanligvis mindre doser med Botox enn mange andre steder der Botox blir brukt. Dersom man bruker for mye vil man risikere ubehagelige bivirkninger slik som problemer med å plystre, suge samt kanskje problemer med å uttale bokstavene P eller B.

På grunn av at man bruker en veldig liten mengde med Botox for Lip Flip behandlingen så er resultatet ikke veldig langvarig. Behandlingen varer som regel mellom 6-8 uker. Dette er en veldig kort tid i forhold til andre Botox behandlinger som ofte kan vare flere måneder, og av og til helt opp i et halvt år. Dette er derfor et relativt dyrt alternativ til for eksempel fillers.

Behandling av tannkjøttsmil

tannkjøttsmilHender det at du føler deg slik?

Forskning har gang etter gang vist at et smil har en veldig positiv innvirkning på helsen din. Når du smiler produserer kroppen din blant annet dopamin, endorfiner, og serotonin. Disse kjemikaliene hjelper til med å roe ned nervesystemet ditt og senke blodtrykket ditt. Dopamin gir hjernen din et rush av energi og motivasjon, og er et av stoffene som du trenger for å endre atferd. Endorfiner reduserer smertefølelse, og gir kroppen en positiv, euforisk følelse lignende den som du får fra Morfin. Serotonin er blant annet involvert i følelsen av selvsikkerhet.

Tannkjøttsmil kan være sjarmerende, men for den som smiler kan det av og til føles som en skjemmende (eller i verste fall skremmende) detalj i et ellers perfekt smil. For noen er dette en så alvorlig sak at de rett og slett prøver å unngå å smile. Når man unngår å smile går man glipp av alle de viktige fordelene med å smile.

Andre ser deg som mer attraktiv når du smiler. Dette saken omtrent uansett hvordan smilet ditt ser ut. Det kommer av at du gir andre en følelse av belønning når du smiler til dem. Smil er også veldig smittsomme og gir andre godt humør rundt deg. Så smil er ikke bare viktig for deg selv, men også for alle rundt deg.

Et smil vil redusere stress. Dette gjelder til og med om det ikke er et ekte smil. Dette virker også på humøret ditt. et smil forbedrer humøret ditt og gjøre deg gladere, til og med om det ikke i utgangspunktet er et ekte smil. I følge studier som har blitt gjort på syke barn booster du til og med også immunsystemet ditt når du smiler. Det er antatt at de som smiler mye ofte ender opp med å leve lenger.

Botox i Lepper før og etter

botox i lepper før og etter
Tannkjøttsmil, et smil der tannkjøttet under overleppen viser, er ikke regnet for å være spesielt pent. Tannkjøttsmil kommer av overaktive muskler i overleppen, og kan derfor behandles med Botox. For å forhindre at for mye av tannkjøttet vises når man smiler brukes Botox til å avslappe muskulaturen i overleppen.

For å behandle tannkjøttsmil er det faktisk ikke i selve overleppa at Botox injeksjonene settes, men lenger oppe ved siden av nesen cirka 3 cm opp fra munnen og 1 cm ut fra nesen. Dette er et punkt der muskler som du bruker til å løfte overleppa kommer sammen.

Botox behandlingen for tannkjøttsmil er veldig enkel og tar kun 5 minutter. Det innebærer kun 4 små sprøytestikk, 2 på hver side av nesen for å avslappe de mimiske musklene som beveger overleppen. Innen en uke vil du begynne å merke forskjellen, men full effekt kommer som oftest innen to uker. Det er veldig individuelt hvor fort Botoxen utskilles fra kroppen, men i de fleste tilfeller vil virkningen av behandlingen vare 3-6 måneder.

Alternativet til Botox behandlingen er som oftest kirurgiske inngrep som er generelt sett på som mye mer risikable. Det vil også ta mye mer tid å behandle dette kirurgisk, så dersom dette er mulig er Botox ofte et bedre alternativ.

Når er Botox behandling rett

Det er viktig å huske på at både tannkjøttsmil og tynne lepper ikke er sykdom. Det beste er å være fornøyd med utseendet sitt slik som det er. Du kan fortsatt smile fint med tannkjøttsmil. Og tynne lepper er det kanskje bare du som bryr deg om.

I de tilfellene der dette ikke virker er det bedre å prøve seg frem med mindre drastiske hjelpemidler slik som for eksempel Botox eller fillers før man eventuelt i de mer drastiske tilfellene tyr til noe kirurgisk. Dersom du føler at du trenger behandling er det første og viktigste du må gjøre å finne en erfaren doktor som kan hjelpe deg å vurdere hvilken behandling som er rett for deg.

You May Also Like