Botox i Pannen

Om Pannen

Pannen vår er større enn de fleste vanligvis tenker over. Faktisk utgjør pannen vanligvis cirka en tredjedel av ansiktet vårt. Når størrelsen på pannen ser forskjellig ut fra person til person har dette ofte mer å gjøre med hvor langt nede hårfestet til disse personene befinner seg enn hvor stor pannen deres egentlig er.

Det kan være ganske stor forskjell på hvilken høyde hårfestet til forskjellige personer starter. Dette kommer blant annet an på kjønn, alder, arv. I tillegg kan også sosiale faktorer slik som for eksempel kultur og mote gjøre påvirke hvor stor pannen virker.

På grunn av at pannen er en så stor del av ansiktet, og siden det er en av de mest fremtredende delene av kroppen vår kan rynker i pannen sette et veldig sterkt preg på ansiktet vårt. Av denne grunn har det blitt mer og mer vanlig å ta behandling for å redusere fremtredende rynker i pannen.

Om Botox

Botox er laget av en veldig kraftig nervegift kalt Botulinumtoksin. Toksinet fremstilles av bakterien Clostridium Botulinum. Denne bakterien er relativt vanlig i naturen rundt oss, men den resulterer sjelden i fremstilling av Botulinumtoksin, det gjør bakterien bare når den befinner seg i lufttette omgivelser. Mengden med Botulinumtoksin som finnes i Botox er veldig liten, så man skal ta mange behandlinger før man kommer i nærheten av de nivåene som er farlige for mennesker.

Det er i den øvre delen av ansiktet at Botox oftest blir brukt. Når det gjelder bruk av Botox i pannen er det som regel snakk om behandlinger av pannerynker, behandling av sinterynken og øyenbrynsløft. Bruk av Botox for diverse behandlinger i den nedre delen av ansiktet er også på vei til å bli mer vanlig nå, men det er regnet for å være både vanskeligere å få rett og mer risikabelt.

Pannerynker og hvorfor bruke botox i pannen.

Rynker i pannen er for mange et tegn på at alderen begynner å sette inn. Disse rynkene er vanligvis ikke de første rynkene som viser seg, men det hender noen er veldig tidlig ute med pannerynker, og tilbringer mesteparten av livet med en rynket panne.

Når man har rynker i pannen blir man ofte sett på av andre som sliten og litt gammel. For noen betyr det også at de bestandig ser litt bekymret ut. En glatt panne, på den annen side, er assosiert med sunnhet, ungdom og en avslappet holdning.

Det er viktig å huske på at det ikke bare er for andre at denne effekten gjelder. Dersom man ser seg i speilet og ser gammel ut så blir det lett til at man også føler seg gammel og sliten.

Sinterynken

Når man blir sint danner det seg vanligvis to vertikale søkk mellom øyenbrynene. Dette er et av de vanlige signalene som gjør at andre kan se at vi er sinte… kanskje naturens egen advarsel om at her kan det være lurt å styre unna litt?

Muskelen som ligger under denne rynken bruker vi også til en rekke andre ting, og med så mye bruk resulterer det ofte i at muskelen strammer seg med årene. For mange betyr det at det danner seg permanente rynker som ikke forsvinner, og at man får et mindre tilnærmelig preg, slik at andre i verste fall tror at man alltid er litt sint.

Øyenbrynsløft med Botox

Når vi eldes begynner ting å henge og slenge, det vet jo alle, så da er det ikke vanskelig å tenke seg grunnen til at øyenbrynene stadig siger nedover. Men, overraskende nok, når det gjelder øyenbrynene så virker det faktisk motsatt. Øyenbrynene våre trekkes faktisk nedover av musklene rundt når disse strammes med alderen som følge av hyppig bruk.

For de som plages av dystre nedtyngede øyenbryn er det faktisk en god ting at dette problemet faktisk kommer av at muskulaturen trekker dem nedover. Det betyr at situasjonen for mange lett kan rettes opp kun ved hjelp av noen få enkle nålestikk i stedet for et dyrt, smertefullt og komplisert ansiktsløft, som også ville innebære mye større risiko.

Øyenbrynsløft med Botox er ikke så mye mer komplisert enn Botox i sinterynken. Faktisk så utgjør Botox i sinterynken en del av behandlingen for øyenbrynsløft. I tillegg til behandling av sinterynken settes også Botox injeksjoner i muskler på den andre siden av øyenbrynet. Behandlingen av begge disse muskelgruppene på en gang gjør at muskulaturen som trekker ned øyenbrynet slapper av og dette lar dermed øyenbrynet heve seg og komme tilbake på sin rette plass.

Om Botox behandling i pannen

Behandling av rynker med Botox er ikke komplisert når det blir gjort av kvalifisert personale, og det er en type behandling som har blitt gjennomført millioner av ganger. Det finnes mye data som underbygger sikkerheten ved bruk av Botox, men det betyr slett ikke at man ikke bør ta sikkerheten alvorlig.

Botox behandling er veldig enkel og grei. Først må legen bestemme hvor Botox injeksjonene skal settes. Her er det veldig viktig at man bruker en erfaren doktor som har god oversikt over akkurat hvor muskulaturen ligger rett under huden. Dersom Botoxen sprøytes inn i feil muskel kan resultatet bli både uventet og ubehagelig ettersom feil muskler kan bli midlertidig deaktivert.

Før sprøytene setter desinfiseres huden grundig for å unngå infeksjoner. Injeksjonene settes deretter med noen veldig små og tynne sprøyter i de utvalgte musklene. Hele behandlingen tar vanligvis ikke lengre enn en halv time, og dersom du vil kan du som regel gå tilbake på jobb rett etterpå uten problemer.

Noen opplever å få små hevelser og ømhet rundt injeksjonsstedene, men mange slipper unna uten bivirkninger i det hele tatt. I de fleste tilfeller blir bivirkninger borte i løpet av få dager. Dersom man opplever mer alvorlige bivirkninger bør man ta kontakt med legen som utførte behandlingen. En profesjonell lege vil også gå gjennom eventuelle farer som har med medisiner man tar, eller allergier, som kan reagere med Botoxen, før en behandling utføres.

You May Also Like