Botox rundt øynene

Botox rundt øynene

Rynker rundt øynene

Huden rundt øynene er ca. en tiendedel så tykk som huden i resten av ansiktet, og veldig fleksibel. Det gjør også at denne huden er veldig sensitiv, noe som betyr at rynker oppstår fortere her enn på resten av kroppen når man blir eldre. Dette er derfor ofte et av de mest populære områdene hvor folk bruker Botox. 

Det er i hovedsak to områder rundt øynene der folk ofte bruker Botox for å fjerne rynker. Dette gjelder Sinterynken, rynken som oppstår mellom øyenbrynene, og kråketær som oppstår i øyekroken.

Sinterynken mellom øyenbrynene har mest sannsynlig pådratt seg det lite smigrende navnet navnet sitt fordi den bidrar til å gi ansiktet ditt et “sint” preg. Dersom du er en ellers sprudlende og glad person kan dette føles helt feil, og vil kanskje være noe du ønsker å gjøre noe med slik at ansiktet ditt gir det dette inntrykket til mennesker rundt deg.

Kråketær er ofte et av de første stedene folk får rynker. Den dagen man ser seg i speilet og legger merke til kråketær i øyekrokene er for mange den første påminnelsen om at man faktisk virkelig har begynt å aldres. Ikke en dag mange av oss setter pris på, og mange bestemmer seg for å bruke Botox for å nyte ungdommen noe lenger og utsette denne dagen til litt senere.

 Noen leger har brukt Botox for å rette ut små rynker under øynene. Dette har vist seg å fungere i mange tilfeller, men det har også vist seg å oftere resultere i bivirkninger enn når brukt andre steder slik som for eksempel sinterynken.

Historie – først brukt rundt øynene

Bruk av Botulinumtoksin rundt øynene er ikke noe nytt. Faktisk var det akkurat rundt øynene at Botulinumtoksin først ble brukt. I første omgang ble det testet og etter hvert funnet ut å være effektivt i kurering av skjeling på grunn av overivrige muskler. Det var under denne behandlingen at en interessann bivirkning ble identifisert. Det ble nemlig observert at når pasienter fikk behandling med Botulinumtoksin mot skjeling glattet dette også ut rynker rundt øynene. Det var dette som satte i gang forskning på botulinumtoksin som et kosmetikkprodukt.

Dosering av botox

Botox er laget av nervegiften Botulinumtoksin. Dette er en veldig giftig substans som finnes i naturen i sjeldne tilfeller. kan føre til midlertidig lammelse og til og med død dersom doseringen er for sterk, men dersom retningslinjene for bruk fra Allergan følges er Botox et veldig trygt legemiddel.

Ampuller med Botox fra Allergan kommer i to forskjellige størrelser, 100 units eller 200 units. Maksimal anbefalt dose som kan brukes er 400 units i løpet av en 3 måneders periode, men det er bare i større muskler man kommer nær til denne grensen.

Når Botox brukes for fjerning av rynker rundt øynene brukes det veldig små doseringer. For kråketær brukes mellom 8 og 20 units på hver side. For sinterynken brukes mellom 13 og 30 units. 

Godkjenninger

Botox har fått en rekke godkjenninger, og legemiddelet blir stadig godkjent for nye typer behandling. Bruksområdene for Botox varierer sterkt fra fjerning av rynker til behandling av inko tinens og migrene. I området rundt øynene er Botox godkjent for behandling av skjeling og overaktive øyelokk. Kosmetisk behandling av sinterynken og kråketær er også godkjent anvendelse av Botox.

Selv om et område på kroppen ikke er spesifikt godkjent for behandling med Botox betyr ikke dette nødvendigvis at man ikke kan bruke Botox der. Botox blir brukt til mange formål som ikke er registrert som godkjent enda. Så lenge selve virkemiddelet er godkjent vil det være opp til den individuelle legen å ta en avgjørelse om hvordan Botox kan brukes på den individuelle pasienten.

Bivirkninger av botox rundt øynene

Botox, når det er brukt rett, er ikke kjent for å ha sterke bivirkninger for de fleste. I de tilfellene der seriøse bivirkninger forekommer er det som oftest i forbindelse med behandling av større muskler der det blir benyttet større doseringer for å oppnå resultater.

I behandling med Botox rundt øynene er det ikke vanlig at pasientene opplever alvorlige bivirkninger. For det meste gjelder det mildt ubehag av varierende typer på det behandlede stedet. Andre bivirkninger kan inkludere muskelsvakhet, influensa-lignende symptomer og smerte. Det hender av og til at Botoxen kan spre seg til andre muskler slik at du får uventede resultater.

Spredning og uventede resultater av behandlingen forekommer sjelden dersom man bruker en kvalifisert og erfaren lege for behandlingen. Dette betyr som oftest at man ikke hiver seg på den billigste kvakksalveren som reklamerer på internett. Når man først allikevel skal påkoste seg en såpass dyr behandling på utseendet sitt kan det kanskje være på sin plass å betale det lille ekstra for å forsikre seg at det faktisk blir gjort skikkelig. 

Det har også hendt at pasienter har oppdaget andre bivirkninger som hovne øyelokk, tørre eller rennende øyne, tretthet i øynene eller rykninger i muskulaturen rundt øyet. Ettersom doseringen brukt i behandling rundt øynene er veldig liten tar det som oftest relativt få dager før eventuelle bivirkninger forsvinner, men det er viktig at man tar kontakt med legen som utførte behandlingen dersom man opplever uventede bivirkninger som følge av behandlingen.

For de fleste er det kanskje kostnaden som er den mest alvorlige bivirkningen av Botox behandling. Det der ikke akkurat en billig behandling, og for å vedlikeholde resultatet må det gjentas mer enn et par ganger i året. 

Varighet av botox rundt øynene

Botox behandling er ikke et permanent inngrep som andre former for plastisk kirurgi. Dette er positivt når man tenker på at plastisk kirurgi av og til kan resultere i overraskende og uønskede resultater. Botox, i de små doseringene som blir brukt rundt øynene, regnes for å vare i mellom 3 og 5 måneder. Rundt øynene varer Botoxen lengre enn i mange andre typer behandlinger fordi de musklene som mottar behandlingen er relativt små.

Den midlertidige effekten av Botox betyr selvfølgelig at behandlingen må gjentas dersom man vil beholde effekten. I norge betyr dette at Botox kan bli en ganske stor kostnad for de fleste, en behandling kan fort komme opp i 5-6.000 kroner, så det kan lønne seg å tenke seg godt om hvor viktig det egentlig er for deg å fjerne sinnarynken. Det kan jo kanskje hende folk ikke tenker du er sinna allikevel dersom du bare smiler bredere og oftere?

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter