Botox for å heve øyelokk (Øyenbrynsløft)

Øyenbrynsløft

Ekstra hud oppå øyelokkene?

Du har helt sikkert lagt merke til at en del eldre mennesker har noe hud til overs på øyelokkene sine. Når man er ung er dette noe som selvfølgelig er vanlig blant “de gamle”, og man tenker ikke så mye mer på det…helt til man en dag oppdager lignende tendenser begynne å forme seg i sitt eget ansikt. Man hører vel ikke til “de gamle” når man er 40?

Det er ingen som ønsker å bli gamle, og vi vil helst utsette det så lenge som mulig, så da kan det være frustrerende når vi kommer i en situasjon hvor vi fortsatt føler oss unge og spreke, mens utseendet vårt begynner å vise oss at vi er eldre enn vi egentlig føler oss.

Alder er jo som kjent kun et tall, så det er viktig å kunne fortsette å føle seg ung uavhengig av hvor mange år man har levd. Dersom man ser yngre ut på utsiden vil man også som regel føle seg yngre på innsiden mye lengre.   

Lett å skylde på gravitasjonen

Vi har hørt det både titt og ofte. Gravitasjonen har skylda. Det er den som drar alt nedover med  årene. Så når bryster, mage og kinn begynner å henge og slenge litt er gravitasjonen en yndet syndebukk. Det gjør det vel ikke mindre praktisk at den stakkars gravitasjonen ikke har anledning til å forsvare seg.

Når det gjelder både bryster og mage kan vel gravitasjonen ha sin del av ansvaret, men det kan trygt sies at det er mange andre velkjente faktorer som sannsynligvis har mer innvirkning. Når det gjelder hud er for eksempel er fettinnholdet, tykkelsen og elastisiteten til huden viktige årsaker.

Det kommer kanskje som litt av en overraskelse for mange at hengende øyelokk ofte har lite å gjøre med gravitasjonsn, men at det tvert i mot veldig ofte er relatert til muskler som er for stramme og trekker huden nedover. Stramme muskler fører til slapp hud? Kan det være sant?

Utrolig, men sant: Slapp hud fra overaktive muskler

Det er vanskelig for mange å tenke seg at overaktive muskler kan føre til slapp hud som henger og slenger, men når det gjelder hud som folder seg oppå øyelokkene å er faktisk dette en av de vanligste årsakene.

Området rundt øynene har mange små, men sterke muskler som er i bruk veldig mye. Disse musklene tar seg av mye av mimikken vår, og de er brukt fra dag til dag gjennom hele livet vårt. Når man blir eldre blir disse musklene strammere og strammere på grunn av mye bruk.

Når vi eldes skjer også mange andre forandringer i huden vår. For eksempel forsvinner ofte en del av fettet under huden, og huden vår blir mindre elastisk ettersom vi eldes. Huden blir også tynnere. Mye av dette har å gjøre med næringen huden har tilgang til. Disse forandringene i huden, i tillegg til stadig stramming av musklene nedenfor, gjør at noen av musklene rett og slett trekker ned huden slik at vi får hud som legger seg i folder oppå øyelokkene.

Kirurgisk oppstramming – er det verdt risikoen?

Området rundt øynene er et veldig sensitivt område, så man må passe seg og tenke seg godt om før man bestemmer seg for å gå i gang med inngrep her. Øynene er også ofte sett på som et av de viktigste trekkene som utgjør personligheten vår, og kanskje av denne grunnen er øynene også kalt sjelens vinduer.

Det finnes flere alternativer for hvordan du kan fikse slappe øyelokk. Et av alternativene er plastisk kirurgiske inngrep. Problemet med slike inngrep er at man egentlig har lite kontroll med hvordan man egentlig kommer til å se ut etter operasjonen. Man vet hvordan man planlegger å se ut, men det er fortsatt mange variabler, og det hender legen kan feilberegne. Da risikerer man å ende opp med et resultat der du rett og slett ikke ser ut som deg selv. Et eksempel på dette kan være Kenny Rogers. Han blir ofte brukt som et eksempel på plastisk kirurgi som gikk litt skeis og resulterte i at han ikke så helt seg selv ut etterpå.  

Når slike kirurgiske inngrep først er utført er det vanskelig å reversere resultatet. I mange tilfeller kan en reversering være like risikabelt som det opprinnelige inngrepet.

Botox for å heve øyelokk- et alternativ til kirurgi

I de siste årene har Botox tatt markedet med storm. Det begynte smått med et par forskjellige anvendelser for sinterynker og kråketær. Ettersom Botox ble vanlig og akseptert i markedet har mange nye bruksområder for legemiddelet blitt oppdaget og utprøvd. Et av disse nye områdene er bruk av Botox for heving av øyelokk. Man har funnet ut at dersom man kan deaktivere overivrige muskler som drar huden nedover så vil ansiktshuden få et løft. Effekten ligner den som man kan oppnå med kirurgi, men den er ikke permanent, og man trenger ingen operasjoner.

Botox og sikkerhet

Botox er basert på en veldig farlig gift som finnes i naturen. Denne giften er kalt Botulinumtoksin og er regnet for å være en av verdens giftigste stoffer. I Botox er Botulinumtoksinet blandet ut til ørsmå konsentrasjoner. I disse små mengdene er virkestoffet ikke farlig. I følge American Society of Plastic Surgeons ble det i 2017 utført hele 7.2 millioner Botox injeksjoner i USA, mange av disse rundt øynene, så det finnes mye data som tilsier at Botox er trygt å bruke.

Selv om Botox er trygt er det også noe man skal ha respekt for, og man bør passe på at man får behandlingen utført av en lege som er erfaren i akkurat denne bruken av Botox. Å vite hvor Botox skal injiseres for å oppnå den ønskede effekten krever erfaring og stor kunnskap om musklene i ansiktet. Ved feilaktig behandling av en uerfaren person kan man risikere at feil muskler blir deaktivert slik at man i en begrenset periode ender opp med et unaturlig og uønsket utseende.

Det er også viktig å snakke med en kvalifisert fagperson angående eventuelle risikoer Botox behandlingen du vurderer kan innebære for akkurat deg. Botox kan innebære risiko for et fåtall av mennesker med spesifikke lidelser eller allergi. Det er heller ikke anbefalt å bruke Botox mens man er gravid eller ammer

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter