Botox mot Svette

botox mot svette

Det er sunt å svette. Det har blitt bevist vitenskapelig mange ganger. Når man svetter renses huden, og man blir kvitt mange av giftstoffene som stadig hoper seg opp i kroppen. Svette er også en god måte å få rensket opp i nyrene på, noe som holder nyrene friske og forhindrer nyrestein så lenge som man husker på å erstatte væsketapet.

Svetten har bakteriedrepende egenskaper, og den hjelper derfor med å desinfisere huden og forhindre uren hud. En annen viktig ting med svette er at den kjøler ned kroppen din når du blir varm, for eksempel når det er veldig varmt eller du trener hardt, slik at du unngår overoppheting.

Problemet for noen er at det hender svettingen tar en ekstrem form der det fort kommer til det punktet der det føles som om ulempene utveier fordelene.

Forskjeller i svetting

Alle har det forskjellig når det gjelder svette. Hvor mye du svetter påvirkes av den fysiske aktiviteten din. De som er mer veltrente sies å svette mer enn folk som helst sitter stille, men det finnes forskning som sier at dette har med den høyere fysiske ytelsen til veltrente folk. Det virker i alle fall uansett enighet om at veltrente folk har en kapasitet til å svette mer enn de som har en mer stillesittende livsstil.

Hvor mye du veier er en viktig variabel som virker inn på hvor mye du svetter. De som er overvektige svetter mer fordi alt rett og slett blir tyngre når du er overvektig. Det finnes også en rekke andre variabler inkludert for eksempel rasemessig bakgrunn, og selvfølgelig miljøet der du oppholder deg, og hvor tilpasset du er til det.

Dersom du ser bort fra alle variablene finnes det også veldig individuelle forskjeller i svetting. Noen svetter rett og slett mer enn alle variablene skulle tilsi, og dette kan ofte være en arvelig lidelse. De stedene det er mest vanlig å ha problemer et i armhulene og i hendene. Ekstrem svette er så problematisk for mange at det regnes som en lidelse som kalles Hyperhidrose. 

Hyperhidrose – Når svetten blir et problem

Det er godt å få skylt ut giftstoffer fra kroppen, det er vi alle enige om. Men det å svette seg godt ut og rense opp i kroppen i treningsstudioet eller i en badstu er ganske forskjellig fra ukontrollert svetting i situasjoner der du absolutt ikke ønsker det, og der situasjonen absolutt ikke burde tilsi at det er nødvendig for kroppen å svette.

Hyperhidrose kjennetegnes av at kroppen utskiller veldig mye svette uten at du er veldig aktiv, stresset eller oppholder deg et sted der det er varmt. Ofte vil denne lidelsen bli forverret i stressende situasjoner. For de som sliter med denne lidelsen begynner det som oftest i tenårene. Ofte er dette et arvelig problem som ikke forsvinner av seg selv med det første. I mange tilfeller vil problemet vedvare 5-10 år før det i de fleste tilfeller etter hvert begynner å avta. I Norge er Hyperhidrose et vanlig problem som rammer rundt 150 000 mennesker.

Stort problem

For de som lider av Hyperhidrose kan dette være et veldig seriøst problem som går ut over deres karriere eller sosiale liv unødvendig vanskelig. Har du noen gang opplevd et skikkelig vått og klamt håndtrykk? Dersom du syntes det var ubehagelig for deg kan du kanskje tenke deg hvor frustrerende og flaut det føltes for den andre personen.

Tenk deg at du sitter på et jobbintervju og du plutselig begynner å svette på lik linje med når vanlige folk sitter i badstu? Dette kan være veldig plagsomt, og kan fort føre til usikkerhet og flauhet som kan føre til at du går glipp av jobben. Det er heller ikke hyggelig i sosial sammenheng å konstant være den personen som alltid går rundt med våte svetteringer i armhulene og dryppvåte klær.

Resultatet for mange som lider av Hyperhidrose er at de stadig bekymrer seg for svetten sin. Ofte betyr det at de for eksempel velger spesifikke klær som kan absorbere og skjule svetten eller tar med flere sett med klær på jobben hver dag.

Svetting er heller ikke nødvendigvis utelukkende positivt fra et helsemessig ståsted. Når man svetter hele tiden kan for eksempel den stadige fuktigheten føre til sopp- eller bakterieinfeksjoner.

Hyperhidrose

Løsninger

For de som er veldig mye plaget av Hyperhidrose kan behandling være nødvendig for å ivareta livskvaliteten. I første omgang er det best å starte med naturlige behandlinger for å se om det hjelper. For eksempel kan noe så enkelt som å bade i svømmehall eller i sjøen ofte hjelpe på problemet for noen. For noen kan det også hjelpe å tilbringe mer tid ute i solen, eller ta lysbehandling.

Det er absolutt anbefalt å prøve ut disse enkle løsningene før man eventuelt fortsetter med mer drastiske typer av behandling.

Økningen i mengden av svette kan for mange ha å gjøre med følelsesladde eller stressende situasjoner. Det har blitt påvist at denne typen svette kan reduseres ved å identifisere sammenhengen mellom situasjonen og svettingen. Dersom du er klar over hva det egentlig er som gjør at du svetter kan det noen ganger hende at svettingen avtar av seg selv.

Inbenaontoforese

For de som ikke greier å kvitte seg med problemet kan de være nødvendig med handling med inbenaontoforese-apparat. Dette er for det meste effektivt for svette i håndflater eller på føttene. Denne behandlingen virker på en slik måte at man bruker små mengder av elektrisitet for å hjelpe medisiner med å trenge inn i huden.

Dersom man ikke har noen suksess med inbenaontoforese kan det lønne seg å prøve med diverse preparater og legemidler. Blant annet kan hudoverflaten pensles med stoffer som inneholder aluminiumklorid. Dersom man heller ikke har hell med dette kan man prøve på en tablettkur. Noen av produktene i markedet i dag som ofte blir brukt er Pranolol, Sarotex (Amitriptylin) og Ditropan.

Botox mot svette

Ofte blir Botox brukt mot overdreven svette i armhulene. En av grunnene til populariteten er at Botox har vist seg å være veldig effektivt og, for de fleste, uten bivirkninger.

Botox er en type behandling som kan brukes for å redusere overdreven svetteproduksjon. Denne tilstanden som nevt over kalles også hyperhidrose, og det kan være et alvorlig problem for mange mennesker.

Botox mot svette fungerer ved å blokkere signalene som sender informasjon fra nervene til svettekjertlene, noe som fører til en reduksjon i svetteproduksjonen.

Behandlingen involverer vanligvis injeksjoner av Botox i områder med overdreven svetteproduksjon, som for eksempel under armene eller i hendene.

Effekten av behandlingen kan vare i flere måneder før den må gjentas. Botox mot svette er en relativt enkel og effektiv måte å håndtere hyperhidrose på, og det kan gi betydelig forbedring i livskvaliteten for personer som lider av denne tilstanden.

Operasjon

Et annet alternativ kan være operasjoner som fjerner nerveforbindelser med svettekjertlene, men dette er et permanent inngrep som det er best å unngå dersom man kan. Før man bestemmer seg for behandlingsmetode er det viktig å snakke med en profesjonell lege som er erfaren i behandling av problemet ditt.

I første gang må man finne ut om problemet faktisk er så stort at behandling trengs. Deretter kan man bestemme seg for hvilken metode som eventuelt passer best.   

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter