Botox mot Bunny Lines

Botox mot rynker på nesen

Botox mot rynker på nesen, eller bunny lines

Botox har de siste årene har blitt mer og mer populært for fjerning av alt fra rynker til andre og mye mer alvorlige lidelser. Mens noen rynker på nesen og kaller Botox behandling en unaturlig løsning er det andre som ser Botox som perfekt for å kvitte seg med rynker på nesen.

Om Nesen

Nesen er et utrolig organ som har veldig mange bruksområder. Det vi mest forbinder nesen med er luktesansen vår. Nesen er full av sensorer som lar oss identifisere forskjellige typer lukt.

Nesen hjelper oss også med å puste, og den beskytter lungene våre ved å filtrere ut partikler fra luften vi puster inn, og tilføre luften fuktighet før den føres ned i lungene.

Fra et utseendemessig synspunkt er nesen er et av de mest fremtredende og viktige punktene som bestemmer hvordan ansiktstrekkene våre fremstår. Den er dominerende og sentralt plassert, som gjør at den, bevisst eller ubevisst, tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

Et morsomt faktum for unge er det at nesen er en av få kroppsdelene som faktisk aldri stopper å vokse. Dette er kanskje mindre morsomt for oss godt voksne som strir med konsekvensene av et snyteskaft i konstant vekst gjennom en mannsalder.

Nesen er en utstikker fra kroppen, men den den er heldigvis smidig konstruert med en stor fokus på fleksibilitet fra naturens side slik at det ikke er så katastrofalt om man skulle ende opp med å gå på veggen i ny og ne.

Rynker på nesen

Når vi lukter på noe vi ikke liker teften av rynker vi instinktivt på nesen. Det samme skjer når vi smaker på noe vi ikke liker smaken av, men det er ikke bare når det gjelder smak og lukt vi rynker på nesen. Denne instinktive bevegelsen forekommer også veldig ofte i andre sammenhenger som gir oss assosiasjoner til noe ubehagelig, slik som for eksempel når vi ser eller hører noe ekkelt. Andre mer abstrakte ting kan også resultere i at vi rynker på nesen. Stress, mistenksomhet eller bekymring kan for eksempel ofte gjøre at man rynker på nesen.

Musklene i nesen styrkes over tid ettersom de blir veldig mye brukt i mimikken vår. Samtidig som musklene styrkes så svekkes huden. Huden blir nemlig både tynnere og mindre elastisk når vi blir eldre. Dette gjør at alle bevegelsene etter hvert etterlater større og større spor i form av rynker som etter hvert blir synlig mer eller mindre konstant. Disse rynkene kan for noen gi ansiktet et permanent stresset, bekymret, surt eller mistenksomt preg, noe som i mer ekstreme tilfeller kan ha innvirkninger på sosiale relasjoner og på selvbildet til snyteskaftets bærer.

Forebygging og fjerning av rynker på nesen

Forebygging mot rynker på nesen handler hovedsaklig, i likhet med rynker andre steder¨på kroppen, om å tilføre huden nok næring til å unngå at den eldes, samt å gi huden smidighet gjennom fuktighet og fett. Dette gjøres blant annet ofte ved hjelp av påføring av fuktighetskrem.

Når man påfører fuktighetskrem rundt nesen er det viktig å huske på at huden rundt øynene rett ved siden av, som er mer ømfintlig enn mye av den andre huden på kroppen, ofte trenger en litt annen fuktighetskrem. Dersom man for eksempel bruker en veldig fettholdig krem i det området kan det for noen føre til poser under øynene.  

For de fleste er kanskje ikke rynker på nesen et veldig stort problem, men dersom du har rynker på nesen som du regner som skjemmende og som du vil bli kvitt finnes det en del alternativer. Man kan blant annet bruke kremer som etser på huden og gjør at ny og tykkere hud dannes, eller laserbehandling som gjør at ørsmå sårskorper dannes inne i rynkene og retter dem ut. Kirurgi eller Botox er også behandlingsmåter som kan vurderes.

Botox mot rynker på nesen

Botox behandling er for mange en foretrukket behandling mot rynker på nesen. Det er fortsatt uklart hvilke virkninger etsende kremer og laser kan ha på huden på lang sikt. Kirurgiske inngrep er et relativt drastisk steg som folk vanligvis tyr til dersom de har seriøse problemer.

Ved kirurgiske inngrep trenger man mer tid til å komme seg etter inngrepet. Sjansen for infeksjoner er også litt større ettersom inngrepet er mer alvorlig. Den viktigste grunnen av alle til at folk vegrer seg for kirurgiske inngrep er at det alltid er litt uberegnelig hvem som til slutt titter frem når bandasjene endelig kommer av og hevelsen forsvinner. Dersom man ikke er helt fornøyd med resultatet er resultatet permanent, og en eventuell reversering kan innebære like stor grad av usikkerhet som det opprinnelige inngrepet.

Botox behandling er en midlertidig lammelse av ørsmå muskler som sitter rett under huden. Disse uskikkelige musklene er en medvirkende årsak til dannelsen av rynkene, og fortjener derfor kanskje uansett noen måneder i tenkeboksen. Etter noen måneder forsvinner effekten av Botoxen, og det er derfor mindre grunn til å bekymre seg for sluttresultatet i forhold til et mer permanent kirurgisk inngrep.

Enkelt og greit

En Botox behandling er også en enkel og grei affære i forhold til mange andre former for behandling. Det kan lønne seg å bruke en erfaren lege for behandlingen for å unngå unødvendige komplikasjoner og for å forsikre at behandlingen treffer akkurat de musklene der de skal treffe. Behandlingen i seg selv gjør ikke vondt, så bedøvelse er ikke veldig nødvendig, men det hender at noen leger påfører overflatebedøvelse for å unngå ubehaget ved mange sprøytestikk.

Behandlingen er også så fort unnagjort at du kan snike deg ut for et par stikk i lunsjpausen om det passer slik. Selve behandlingen tar vanligvis knapt en halvtime å gjennomføre og går ut på å sette en rekke små sprøytestikk og sprøyte inn saltvannsoppløsning med ørsmå mengder av oppløst Botox i muskulatur rett under huden. Det er her det er viktig å bruke en erfaren lege som vet akkurat hvor de musklene du vil treffe er plassert, hvor dypt de sitter og hvor mye som trengs for hver muskel. Du kan i de aller fleste tilfellene være tilbake på jobb direkte etterpå uten noen alvorlige bivirkninger, og uten at det viser. Effekten av behandlingen vil gradvis vise seg over de neste par ukene.        

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter