Botox i ansiktet

Botox i ansiktet

Vårt ansikt utad

Enten man liker det eller ikke så er det ansiktet som gir andre førsteinntrykket av oss, og som også er en av de viktigste delene av vår “fasade”. Det tar mindre enn et sekund for en person å danne seg et førsteinntrykk av en person. Dette førsteinntrykket er basisen for all videre kommunikasjon og interaksjon.

Ansiktet er veldig viktig i alle kulturer overalt i verden, og det er i mange sammenhenger brukt som et bilde for hva vi vil vise omverdenen, eller “fasaden” vår. Har du for eksempel hørt uttrykket “bedriftens ansikt utad”? Dette går på å kontrollere hvilket bilde vi viser omverdenen. Bildet vi viser omverdenen kan virke som en fordel eller en ulempe for oss ettersom et attraktivt ansikt i større grad blir assosiert med attraktive egenskaper av andre rundt oss. Dette leder videre til bedre jobber, mer suksess i forretningslivet, og så videre. En TIME artikkel forteller oss for eksempel at kvinner som blir sett på som over gjennomsnittet vakre i gjennomsnitt tjener 8% mer enn gjennomsnittet.

Ansiktet og aldring

Når vi aldres blir ansiktshuden vår tynnere på grunn av redusert blodtilstrømning til huden i ansiktet. Huden mister også litt etter litt sin fleksibilitet. I tillegg til disse forandringene som skjer i huden så skjer det også forandringer i ansiktsmuskulaturen for mange.

På de stedene der huden er festet til muskler under ansiktshuden dannes det ofte rynker i huden. Disse rynkene kommer av at de stramme musklene trekker til seg huden. Ofte blir musklene i ansiktet strammere med alderen. Dette kan også skje dersom man for eksempel lever under mye stress over lengre tid.

Når muskler strammes presses blodet ut av musklene, og dersom muskulatur er konstant stram kan dette også føre til for lite blodtilstrømning til huden. Dette kan virke som en ond sirkel der rynkene blir større rett og slett fordi rynkene er der i første omgang.

Permanente rynker

Permanente rynker er de rynkene som alltid er der. De permanente rynkene kan identifiseres ved at de også er til stede når man hviler ansiktet. Antallet statiske rynker i ansiktet øker naturlig når vi aldres. Statiske rynker påvirkes ikke stort av mimikken i ansiktet, men ting som for eksempel sovestilling kan påvirke de statiske rynkene i ansiktet ditt. Dersom du for eksempel alltid sover på en side kan det ofte danne seg statiske rynker på den siden av ansiktet.  

Mimiske rynker

De mimiske rynkene er de rynkene som fremstår når vi beveger musklene i ansiktet, for eksempel når vi smiler eller myser. Vi bruker mimikken i ansiktet vårt hundrevis av ganger hver dag, og denne bruken begynner etterhvert å sette sine spor i huden vår, særlig ettersom hudens elastisitet gradvis reduseres når vi eldes. Folder som for eksempel kanskje før bare var synlige da vi smilte resulterer etter hvert i Rynker som også blir synlige når huden slapper av.

Mimiske rynker kommer av bruken av ansiktsmuskulaturen din og varierer derfor sterkt, for eksempel opplever folk som røyker ofte å få mer fremtredende rynker rundt munnen som følge av at de stadig spenner muskulaturen rundt munnen. Mimiske rynker er for de fleste mest fremtredende rundt øynene og munnen.

Tørrhetsrynker

Tørrhet er en av de vanlige grunnene til at rynker dannes. Dette kan komme for eksempel av hyppig bruk av for eksempel sminkeprodukter som tørker ut huden. Solskinn er herlig, og litt er sunt, men for mye soling er også en påkjenning for huden din som over tid fører til tørrhet og rynker.

En annen viktig årsak til at det danner seg tørrhetsrynker kan være røyking. Røyking gjør at de ørsmå blodårene i huden trekker seg sammen. Dette fører til at huden blir tilført mindre næring. Resultatet er at aldringsprosessen i huden aksellereres og rynker oppstår fortere.

Rynker kan i relativt stor grad forebygges. Dette gjøres i hovedsak ved å dempe påkjenninger på huden og ved å tilføre næring og fuktighet til huden gjennom for eksempel bruk av fuktighetskrem.

Hvorfor Botox i ansiktet

Assosiasjoner andre gjør med henhold til ansiktet vårt er det lite vi kan gjøre med, men når det gjelder ansiktet vårt er det derimot mye man kan foreta seg for å sikre seg fordelene som kommer med et vakkert ansikt. Her snakker vi ikke nødvendigvis plastisk kirurgi og store inngrep. Det starter med påføring av fuktighetskrem, solkrem, og kanskje stumping av røyken. 

Et av de verktøyene som i de siste tiårene har blitt tilgjengelig for plastiske kirurger, som heller ikke krever kirurgiske inngrep er Botox. Dette er et muskelavslappende middel som blant annet kan brukes til å viske ut alderens herjinger i ansiktet i form av forskjellige typer rynker. Botox er et attraktivt alternativ for mange ettersom det er effektivt, ikke permanent, og raskt å gjennomføre. 

Resultatet av Botox i ansiktet

Rynker kan blant annet gjøre ansiktet vårt mindre attraktivt, eller forsterke ansiktslinjer som gjør at vi for eksempel ser mindre omgjengelige ut. Tenk deg for eksempel dersom du jobber som selger, og avhengig av å komme i kontakt med nye potensielle kunder på daglig basis. Dersom du etter hvert utvikler rynker i ansiktet som gjør at du ser sint og lite tilnærmelig ut kan dette rett og slett gå utover inntekten din. Botox kan fjerne mange av disse alderstegnene enkelt og greit.    

I noen tilfeller, ofte der psykisk helse eller usikkerhet og dårlig selvbilde er inne i bildet som en sterk faktor, hender det at pasienten aldri blir fornøyd. Det er i disse tilfellene resultatet av Botox av og til ikke ser bra ut. Ved overdreven bruk vil Botox gjøre at ansiktet ser stivt ut. Dette er rett og slett fordi man avslapper for mange muskler. Botox er en løsning som kan utrette mirakler dersom behandlingen blir utført av en kvalifisert og sertifisert spesialist, men som kan se dårlig ut dersom man bruker for mye. 

Det viktigste resultatet av å behandle ansiktet ditt med Botox er kanskje det som ikke er synlig. Det er nemlig at du føler deg yngre selv. Dersom du føler deg yngre oppfører du deg også som en yngre og sprekere person. Dette er noe som man ubevisst utstråler til andre som er rundt seg, som vil se deg som en yngre og vakrere person.

Pureskin

Vi lister og finner estetiske behandlinger der du bor

Om oss

Få siste tilbud

© 2024 Pureskin.no – Alle rettigheter